Повишават квалификацията на учители

  • 17 февруари 2012 12:07

  • 1276
  • 0
Повишават квалификацията на учители
©

Със 75 милиона лева от европейски проект ще се повиши квалификацията на 42 230 учители, на 2200 директори на училища и на детски градини, и на 1500 помощник-директори по учебната дейност.

Това съобщи министърът на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко при представянето на проекта "Квалификация на педагогическите специалисти", който се осъществява по ОП "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд.

Проектът е от февруари 2012 г. до октомври 2014 г., но практическите обучения на учителите и директорите ще започнат през декември тази година. Акцент в проекта е едногодишното специализирано обучение във висши училища за придобиване на допълнителна педагогическа квалификация по шест чужди езици и по информационни технологии, каза Милка Коджабашиева - директор на дирекция "Квалификация и кариерно развитие" в МОМН. Тя отбеляза, че ще се подпомогне професионалното развитие на учители, които ръководят ученически отбори с постижения на международни състезания.

Последвайте канала на

1276 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини