За всичи ученици до 7 клас ще бъдат осигурени шкафчета в училищата

  • 17 септември 2018 12:21

  • 1815
  • 0
За всичи ученици до 7 клас ще бъдат осигурени шкафчета в училищата
© Булфото (архив)

Над 6 млн. лева допълнително ще бъдат осигурени за закупуването на шкафчета в училищата в страната за всички ученици от първи до седми клас. Това стана ясно след разговор между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

През настоящата година за първи път правителството осигури средства за закупуването на 120 000 шкафчета, необходими на училищата, за близо 40% от учениците в начален етап на образование.

Изпълнението на приходите е добро и можем да финансираме закупуването на шкафчета за всички училища, заяви министър Вълчев, съобщиха от пресцентъра на МОН.

По думите му това е една от мерките за олекотяване на тежестта на ученическите раници и за подобряване на организацията на учебните часове.

Препоръчахме на училищата да оптимизират седмичните разписания, така че да носят по-малко учебници и учебни комплекти.

В същото време осигуряваме достъп до електронно четими варианти на учебниците, допълни министърът на образованието и науката. 

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини