АБВ: 5% от БВП да отива за образованието

  • 12 август 2018 15:08

  • 2685
  • 2
АБВ: 5% от БВП да отива за образованието
© Pixabay

За образование да бъдат отделяни по 5 процента от брутния вътрешен продукт /БВП/, поискаха след среща политическа партия АБВ и Синдикатът на българските учители, предаде БНР.

Според тях социалната политика в държавата трябва да бъде провеждана през образователната система. Агресията в училище и непрекъснато променящата се учебна програма са сред най-големите проблеми на образованието, убедени са както от АБВ, така и от учителския синдикат.

В момента за образование се отделят 3,6 на сто от брутния вътрешен продукт.

"Да ни се размахва пръст: "Ако утре не вдигнете процента на бюджета за отбрана, ние ще ви напляскаме" - не, за нас най-важното е образованието и здравето на нацията," отговори лидерът на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в на въпрос откъде трябва да дойдат останалите средства, за да се достигне до 5 %

Според Петков повече пари за образование могат да бъдат намерени чрез ефективни действия срещу контрабандата на горива и цигари.

"Не бива над преодоляването на тези действия да се гледа само като на повишаване на пенсиите и повишаване на заплатите  в държавния сектор", посочи още той.

АБВ  настояват също така и за намаляване на ДДС върху учебниците.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2685 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пурко

2018.08.13 | 03:38

2
Когато отделяхте милиони за чалга и порно не мислехте за поколенията, а за собствените си печалби....Какво ви кара сега да "мислите за поколенията"?-каква е далаверата този път?
Бенчо Бенчев

2018.08.12 | 18:41

1
Скоро ще оповестя милионите, които съм дарявал на БСП и Румен Радев.

Добави коментар

Водещи новини