Обещали прием на дете в първи клас след дарение за училището (снимка)

  • 15 юни 2017 19:03

  • 6719
  • 2
Обещали прием на дете в първи клас след дарение за училището (снимка)
©

Пост в социалната мрежа "Фейсбук" на баща на кандидат-първокласник предизвика проверка на Министерството на образованието.

Иво Мирчев твърди, че семейството му е трябвало да направи дарение преди детето им да бъде прието в първи клас в желаното училище в София. Детето на Иво Мирчев ще бъде в първи клас тази есен. Родителите имали желание то да учи в 5-то основно училище в столицата, но синът им не бил класиран за приема. Според него от администрацията на училището са обещали да приемат детето, ако бъде направено дарение на училището.

От регионалното управление по образованието коментират пред БТВ, че е недопустимо обвързването на приема на първокласниците с парични дарения. „Самият сигнал следва да се предаде на компетентните органи”, заяви Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление.

Докато текат проверките Иво е предпочел да запише детето си в друго училище.

Сн. "Фейсбук"

Мая Йорданова
6719 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.19 | 11:30

2
След 28г. седесарската демокрация корупцията е навсякъде.

2017.06.17 | 09:28

1
Защо седесарска? Ако не си спомняш, преди 1989г с предимство се приемаха деца и внуци на активните борци против фашизма и капитализма, а останалите въпреки, че бяха по способни, ако остане свободно място.

Добави коментар

Водещи новини