Кунева забрани служителите от МОН да пишат учебници

  • 18 март 2016 12:25

  • 1551
  • 2
Кунева забрани служителите от МОН да пишат учебници
©

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 издаде заповед, с която се забранява на служителите в МОН и в регионалните инспекторати по образование да участват при изготвянето на проекти за учебници, учебни помагала и познавателни книжки. Целта е да се пресече възможността за възникване на конфликт на интереси при предстоящите процедури по одобряване на новите учебници, информираха от МОН.

При констатирани нарушения от служителите ще бъде търсена дисциплинарна отговорност, се казва още в заповедта. Уточнява се, че при наличие на данни за закононарушения ще бъдат уведомявани органите, компетентни да търсят наказателна отговорност.

Заповедта на министър Кунева е на основание разпоредбите на Закона за администрацията, на Закона за държавния служител и на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация.

Последвайте канала на

Калина Христова
1551 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Важно!

2016.03.27 | 21:58

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
отчаян

2016.03.23 | 06:09

1
Дали е правилно?! Ако българските учители нямат право да пишат учебници, поради възможността за възникване на конфликт на интереси, по същата причина държавата вероятно трябва да се управлява от чужди министри...

Добави коментар

Водещи новини