4-степенна система на образование поиска Танев (видео)

  • 23 март 2015 11:02

  • 5154
  • 8
4-степенна система на образование поиска Танев (видео)
©

Смяна на двустепенната система на образование у нас поиска на пресконференция образователният министър Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент.

Според него двустепенната система - средно и висше образование - не работи добре. „Ето защо обмисляме 4-степенна система на образование в България", поясни Танев и изреди предвидените от него етапи.

Първият според Танев трябва да включва предучилищно и училищно образование, за което вече има законопроект.

Вторият се предвижда да е колежанско образование – вид професионално образование, в което с минимални, но важни ключови промени да се постигне хибридно начало с елементи на висше образование. Завършилите тази степен на обучение ще могат да продължат във висшето образование и да кандидатстват, отбеляза образователният министър.
„Колежите бяха осакатена версия на университети", на мнение е той, който смята, че това трябва да се промени.

На трето място остава висшето образование – то било закостеняло и според министър Танев не става дума за закриване на факултети, но основно структурно звено на факултетите следват да бъдат департаментите – „тези 50-60 души, които обучават крайния продукт".

Четвърти остават центровете за върхови постижения или така наречените клъстъри – не тези, които сега съществували, а други, които засягат образованието и науката.

Имайки четвъртата степен, желаещите могат да стигнат до магистър без никакъв проблем. Те ще имат „изключителните възможности“ за това, изричен бе министърът на образованието.

Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент поиска финансови средства, както за млади, така и за възрастни, финанси за трансфера на кредити. Това е реформа, категоричен бе министърът.

Искаме нова образователна система за България, адекватна за 21 век, която не страда от локализъм, изтъкна министърът.
"Всички искаме реформи без вторична неграмотност, без безработни висшисти. Не искаме да се произвежда наука без иновации и технология", подчерта той.

Проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент направи оценка на последните 4 месеца.

Целта ни беше спечелването на оперативната програма за наука и растеж, заяви той и допълни: „Вярвам, че образователната система е успокоена. Имаме подкрепата на европейския съвет. Двамата комисари, с които съм говорил, ще бъдат в България в скоро време“.

Основен приоритет до лятото, по думите му, е партньорската проверка по оперативната програма, от която зависи по-нататъшната й съдба.

Иначе министърът осъди насилието и неуважението към учителите. Поиска сигурност за училищата и инкриминиране на посегателствата срещу учителите.
„Обмислям стиковка с министъра на вътрешните работи, която постигнах с миналия министър“, каза Танев.

Акцентът, по неговите думи, е и дрогата. В тази посока ще се правят серия от конференции и акции. Направена е връзка с НПО-тата.

Ще бъде активирана корпоративната културата, още развитие на информационните технологии.
„Взехме най-правилното решение да направим план за информационните технологии“, поясни Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент.

Напоследък сътрудничеството с партньорите ни от Брюксел много се интензифицираха, посочи Танев, който предложи вече всеки понеделник да има пресконференция на МОН.

Последвайте канала на

5154 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ТИКВОЛЕНД

2015.03.27 | 20:01

8
Реформи се правят от нормални политици който имат желание за реформи не от лъжливи и крадливи гербо реформатори като Цецо крадецо и сие!
123

2015.03.27 | 20:01

7
И на колко години ще са младежите когато завършат?

2015.03.27 | 10:29

3
Поне 38 ;D
не се заблуждавайте

2015.03.27 | 20:01

6
целта на реформата е само една. при повече степени на образованиепредимно в ниската степен циганите ще вземат по лесно някаква диплома. при критериите за гласуване срещу образование които се задават вече ще ги водят образование с предучилищна! сготвят ни българи всеки ден!
Aman

2015.03.27 | 20:01

5
Това се нарича да угаждаш на гласоподавателя. Така ниско образованите ще ни лежат на плещите, ще гласуват за 20лв., ще ги защитават, щото едно семейство е като цяла казарма. За нас остава да ни крадат, бият и лъжат, ма и ние си го заслужаваме
ТИМ

2015.03.27 | 10:29

4
Поредния идиотизъм!
ТИМ

2015.03.27 | 10:29

2
Не зная защо ми отрязаха част от думата?!? Поредния идиотизъм!

2015.03.27 | 10:28

1
Браво,наи-голямата грешка беше премахването на средно-специалното образование , техническите кадри и заятчииството , които сега липсват на трудовия пазар .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини