Проф. Танев: Няма повод да ми искат оставката

  • 09 март 2015 17:27

  • 1819
  • 6
Проф. Танев: Няма повод да ми искат оставката
©

За това, че ми е поискана оставката научавам от вас. Учудва ме лавиниообразното разпространяване на слухове. Това каза министърът на образованието проф. Тодор Танев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Ако има някой, който е недоволен от работата на екипа ми, аз не знам за това. Слуховете не само не са неоснователни, но са измислени, категоричен е просветният министър. Системата в момента е спокойна, изтъкна той. Според Танев атаките срещу него идват от едно и също място.

Проф. Танев увери, че екипът му си върши работата, макар, че резултатите не са толкова бързо видими. Проблемите са натрупвани с години, въпреки това ние работим усилено. Направихме всичко възможно, за да не загубим евросубсидирането по образователните оперативни програми.

По този въпрос никой не е говорил с мен. Министърът на образованието посочи, че той няма солиден политически гръб, който да ме защити. Аз идвам от гражданската квота на РБ. Танев не отрече да има хора в коалицията, които желаят оставката му. За втори път откакто съм министър има подобна атака срещу мен и вярвам, че тази атака скоро ще утихне. Борисов ми вярва и е доволен от работата ми.

Просветният министър посочи, че хората, които скачат срещу него са неинформирани за работата му, а не недоволни.

Сега се връщам от Брюксел. Имах и среща с еврокомисар Кристалина Георгиева, която ме увери, че договорените евросредства от 560 млн. евро ще бъдат преведени, посочи министърът. С този пример той показа еврооценката за работата му.

Част от атаките са заради позицията ми да се запази статута на майчиния език, включително и турския, който е избираем език. Изучаването на майчин език не може да бъде задължително. Някои хора махнаха "избираем" и остана "задължителен". Аз няма да съм министърът, който ще направи крачка назад по тази тема. За да разбера кой е авторът на тази атака ще трябва да се обърна към ДАНС, пошегува се министър Танев. Понякога завиждам на своите колеги министри за по-спокойната им работа.

Той обеща да направи обширна пресконференция относно реформите в образованието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1819 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.03.10 | 09:08

6
БРАВО ТАНЕВ, НЕ ИМ СЕ ДАВАЙ НА ТИЯ ТВОИТЕ СЪПАРТИЙЦИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ.

2015.03.10 | 09:08

5
Мо.ератора, да го ядеш!!!

2015.03.10 | 09:07

4
С такива проф.сори такова образование!!!!!
име

2015.03.10 | 09:07

3
професоре,какво стана с Кюри,Ломоносов и другите учени?
Еми

2015.03.10 | 09:07

2
Те го плюят,а той мисли,че роса го роси!
ФАКТ

2015.03.10 | 09:07

1
ТОЗИ ПРОФЕСОР ,И ЗА НАЧАЛЕН УЧИТЕЛ НЕ СТАВА!!! ЗА ТОВА ОБРАЗОВАНИЕТО НИ Е НА НИВО -БЪЛГАРСКИ ПРОФЕСОРИ!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини