Станишев: ГЕРБ обрича българската нация на измиране

  • 09 ноември 2012 18:30

  • 3905
  • 16
Станишев: ГЕРБ обрича българската нация на измиране
©

Според лидера на БСП и председател на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на единственото хубаво нещо на бюджета за 2013 г. е, че  това е последният бюджет на ГЕРБ. Това той заяви днес в благоевградското село Селище, където пристигна за среща с местни жители и симпатизанти. Благоевград е областта, която лидерът на БСП посещава тази седмица в рамките на кампания на БСП за срещи с хората в цялата страна.

След като вчера остро критикува бюджета на ГЕРБ за 2013 г. в Народното събрание, председателят на социалистите аргументира позицията на БСП днес и пред хората от Благоевградско. Той представи и алтернативните решения, които  социалистите предлагат по едни от най-наболелите проблеми на гражданите. Според коментара му ГЕРБ са обещали нови работни места, а на практика, са намалели с 386 000 българите, които работят и се осигуряват, каза Станишев. Безработицата е скочила двойно, а парите от държавата за активна политика на пазара на труда са намалели три пъти, допълни той. Заради тази т. нар. фискална стабилност, за която ГЕРБ  обичат да говорят, се "реже живо месо" и за четвърта година социалните помощи са замразени, каза още лидерът на БСП. За  четири години, по думите му, управляващите са похарчили на вересия шест милиарда лева, като са намалили фискалния резерв и  са увеличили много държавния дълг. "Само че този дълг всички ние ще го плащаме и по 680 лева на човек е дългът на ГЕРБ, който  ние ще трябва да връщаме чрез данъци", заяви Станишев. Хората не издържат вече, беднотията е толкова голяма и те искат промяна и управляващите от ГЕРБ да си ходят, заяви председателят на БСП.

Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заяви, че управлението на ГЕРБ обрича българската нация на измиране. От началото на управлението на ГЕРБ всяка година раждаемостта намалява с 5 000 деца, уточни Станишев. Лидерът на БСП подчерта, че страната е преминавала през различни периоди, но никога не е виждал толкова много отчаяние и безпросветност. Той обърна внимание на тежкия живот на българина, непосилно високите цени в съчетание с ниски пенсии и заплати. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на засегна и темата с държавния бюджет. 43% от българите живеят в лишения, народът ни живее на предела на бедността, заяви той. Единствената промяна може да се постигне на избори, подчерта лидерът на БСП. Станишев обясни, че следващата седмица БСП ще представи алтернативен бюджет, който включва както повече приходи, така и насочени целеви разходи. Най големият проблем в България в момента е огромната безработица, която се е увеличила два пъти, през управлението на ГЕРБ, каза Станишев, като допълни, че вторият основен проблем е бедността.

На предстоящия референдум за ядрената енергетика е важно да се излезе и да се гласува. Това заяви лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на пред журналисти в отговор на въпрос при днешното си посещение в село Селище и Благоевград. Всичките 750 000 българи, подписали се за референдума, се почувстваха измамени от триковете, дребните игрички на ГЕРБ,  коментира Станишев. Въпреки това, самият факт, че ще се провежда референдум, е успех за пряката демокрация. Защото аз като  събирах подписи в много градове на страната, в много общини, разговарях с хората и те казваха - искаме гласът ни да се чуе,  искаме да ни питат. Затова е важно да се излезе и да се гласува. Защото и самият г-н Борисов призна - няма друг проект за нова  атомна електроцентрала освен Белене. Важното е да излязат хората и да кажат - ние сме за нова атомна електроцентрала и е ясно,  че това е Белене. А ние поемаме ангажимент гласът на българите  да го чуем и да го изпълним, заяви лидерът на социалистите.

В отговор на въпрос Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на определи изявлението на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от за Балканската война като неуместно. "Аз дадох  много ясна оценка и казах, че това е неуместно изявление, не може да се подменя същността на толкова важно историческо  събитие за България, каквато е Балканската война, коментира той. Тя е национално-освободителна, тя е продължение на национално освободителните борби, на Априлското въстание. Не  може да има сравнение с етническо прочистване, с възродителен  процес, защото ако имаше такъв, нямаше стотици хиляди български граждани от турски произход да живеят днес като равноправни  граждани на Република България. И призовах всички политици - и  управляващи, и опозиция, и в парламента, и извън парламента, да  спрат да си играят с огъня и да подклаждат противопоставяне между българи и турци, между християни и мюсюлмани, защото това  е опасно за държавата и за хората. И тесният партиен дивидент за която и да е партия, да си консолидира електората на  етнонационалистическа вълна е опасен и това е ясна наша позиция - и преди, и след изборите", заяви Станишев.

Последвайте канала на

БТА
3905 16

Коментари 16

Добави коментар

2012.11.12 | 12:05

16
Ние отдавна ги плащаме подобни заеми. Викам му ДДС.
Арес

2012.11.12 | 12:04

15
Станишка, така като гледам само бабките ти останаха да те избират. Недей да говориш много на насрания ти гъз, защото ти си същото пумиярче като всички останали. Лижи задника Доганчо и не се обаждай.
AAAAA

2012.11.12 | 12:04

14
ami da ,chtoto do sega ne sme vi plachtali bakiite
13

2012.11.12 | 12:04

13
Нищо против тези жени ама скивайте електората на Сергей ако не са те няма кой друг да му обърне внимание на тоя мръсник
хаха

2012.11.12 | 12:04

12
от 2 мин се смея на втората снимка! дори в погледа му се чете "оффф, положението е критично, само стари бабки ще гласуват за мен, това е знак за пълен провал. иначе горките жени, ако знаеха кви им ги мисли. би ги зарабил да плащат и 5 аец-а, само руските му шефове да са доволни.
стършел

2012.11.12 | 12:04

11
Точно заради договорите подписани от теб пенсиите ни са ниски вече трета година.
ПОЗДРАВ ОТ ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012.11.12 | 12:03

10
МИЛИЯТ! НАЙ-ПОСЛЕ И ТОЙ РАЗБРА ЧЕ ЕЛЕКТОРАТА МУ СЛЕДВА ДЯДО МАКСИМ!!!!!!!!!!!!!!
Мецата от Мездра

2012.11.12 | 12:03

6
На първо място - не е необходимо да говориш на висок глас и да ни се караш! Също така смятам, че споменаването на името на Дядо Максим в този момент, а и изобщо във връзка с тази тема, е липса на "възпитание" ! От изявлението ти лъха на неуважение към хората и тяхната вяра !
ИЗБИРАТЕЛ!

2012.11.12 | 12:03

9
ЛЕЛЕ!!! САМО ЧЕТИРИ ЛЕЛКИ. ДОБРЕ ЧЕ ЙОСИФОВ И ХОХИГЕР СЕ ПОГРИЖИХА.
Anonymous

2012.11.12 | 12:03

8
Този рязан евреин нямали да се скрива вече ?
ГОРД ДИМИТРОВЕЦ!

2012.11.12 | 12:03

7
Колко е умен нашия любимец! От снимката се вижда. Агитира за комсомола!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини