Недоразумение причинило кървавата свада между българи и албанци в Лондон

  • 25 октомври 2012 20:15

  • 2521
  • 0
Недоразумение причинило кървавата свада между българи и албанци в Лондон
©

Грешка в превода е причина за кървавата свада, при която двама българи бяха намушкани в Лондон. Британската полиция издирва албански гражданин, който стои зад нападението над момчетата, пише в. "Стандарт".

В сряда двама нашенци бяха намушкани от албанци пред заведение "Арда 2" в английската столица.
Оказа се, че чужденецът нападнал Андрей Кехайов и Тинко Дойчев заради техни думи, които взел за обида.

„Едно от нападнатите момчета каза на възрастния мъж, че много прилича на баща му. Явно обаче той го разбра грешно, тъй като след думите му албанецът започна да го обижда”, разказаха свидетели на инцидента. Те допълниха, че нападателите и жертвите не са се познавали.

„Момчетата си пиеха питие и пушиха пред заведението. Започнаха спора след като албанецът ги обиди няколко пъти. Както спореха на тротоара, изведнъж се качи един джип. От него слязоха още няколко души, приятели на чужденеца, които тръгнаха направо към българите с ножове в ръце. Видя се, че младежите са наръгани. Те тръгнаха да бягат в едната посока, а нападателите им с колата - в другата. Никой в заведението не разбра какво става”, разказаха още свидетелите.

Очевидец на инцидента станал собственикът на заведението „Арда” 2, пред което се разиграл скандалът. Детър Хекури се опитал да спре нападението, но не успял. Тогава той веднага влязъл в ресторанта и повикал полиция.

„Органите на реда дойдоха и взеха запасите от камерите ни. Опитах се да спра скандала, но не успях. Съжалявам за инцидента, но ние нямаме никаква вина, тъй като всичко стана на тротоара и за мен е пиянска свада”, коментира за Стандарт Нюз Хекури. Той обясни, че не познава нито нападателите нито жертвите от инцидента. Хекури допълни, че едното от пострадалите момчета вече е добре, а другото все още се лекува в болница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2521 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини