Мним социален работник преметна баба

  • 19 октомври 2012 07:38

  • 735
  • 0
Мним социален работник преметна баба
©

Нова схема за измами в Силистренско. Възрастно семейство е завлечено с 1000 лева в село Краново. Неизвестен мъж, представил се за социален работник, излъгал старците, че в страната се провежда валутна реформа и поискал всичките им спестявания, за да ги обърне в евро. Полицията е започнала разследване по случая,информира БНТ.

По обяд мургав мъж влиза в дома на пенсионерите, представя се за социален работник и ги уведомява, че в кметството са пристигнали социални помощи за тях и трябва да отидат да си ги получат.

„Тез пари, каза, вземи една чанта, ама да бъде тъмна, щото може да те обере някой по пътя.", разказва измамената Велика Димитрова

Тъй като само преди няколко дни социални работници правили проверки по къщите, пенсионерите повярвали на непознатия. Докато 85-годишният дядо Стоян се преобличал, за да отиде до кметството, мъжът информирал баба Велика, че трябва да обърне всичките си пари в евро, защото от утре българските левове няма да важат и и предложил да свърши тази работа вместо тях.

„Той каза до утре срока, губите, на евро ще се обърнат до утре. Аз му викам нека дойде момчето, няма време каза ние с вчерашна дата работим.", обяснява още Димитрова.

Възрастната жена дала всичките си пари - пенсиите, левчетата за хляб, дори и парите, скътани за погребение, общо 1000 лева. Непознатият ги взел и си тръгнал. Чак тогава старците разбрали, че са излъгани.

„Бай Стоян ме чакаше пред кметството с торбата да получи еврото. И като ми каза, че и личната карта са му взели, се обадихме на полицията.", каза кметът на с. Коларово Хасан Мюсреф

Двамата старци още не могат да проумеят какво се е случило и призовават всички пенсионери да не се доверяват на непознати.

„Баби, не се лъжете като мене, аз изгорях, пазете се, каквото и да ви предложат, недейте да давате.", зове Велика.

По същата схема са измамени хора и в други райони на страната.

Последвайте канала на

735 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини