Задържаха Азис за телефонна измама

  • 18 октомври 2012 11:42

  • 7899
  • 7
Задържаха Азис за телефонна измама
©

Престъпна група, извършавала телефонни измами на територията на страната, е задържана при спецакция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Четирима извършители на телефонни измами на територията на страната са задържани при проведена вчера полицейска операция на служители от ГД“Национална полиция“, съвместно с областните дирекции в Пловдив и Велико Търново.

На входа на Горна Оряховица те спрели за проверка лек автомобил, в който пътували В.Н. /27г./, К.А. /29г./- Aзиc и брат му К.А. /28г./-Алфата. И тримата местни жители са с богати криминални досиета. В.Н. е осъждан за извършени от него кражби, хулиганство и управление на МПС след употреба на алкохол, с 9 регистрации за измами. Не за първи път попада в полезрението на криминалистите. През ноември 2010г., отново в Горна Оряховица, при операция на служители от главната дирекция и областните дирекции в Търговище и Велико Търново, той бе задържан за извършени телефонни измами в Търговище и региона. К.А.- Азиc също е осъждан за кражби, измами и хулиганство, регистриран за извършени от него множество подобни престъпления, включително измами и нанасяне на средна телесна повреда. Брат му също е с множество криминалистически регистрации за аналогични престъпления. На адрес в града била задържана и 20-годишната Е.В., приятелка на Алфата, за която е установена съпричастност към престъпната дейност на групата.

Четиримата „работели” по добре известната вече схема за телефонни измами - звънят на случайно избрани телефонни номера и под предлог за пострадал близък, нуждаещ се спешно от пари за хирургическа интервенция, вземат от жертвите парични суми в различни размери или златни накити. От проведените оперативни действия е установено, че групата е съпричастна към извършването на подобни измами и опити за измами в страната - Пловдивска, Шуменска, Софийска област и София. Само за последната седмица полицейските органи са предотвратили над 20 опита за измами на граждани, предимно възрастни хора, на стойност над 20 хиляди лева, обобщават от ГД „Национална полиция”. В хода на извършените претърсвания са иззети множество мобилни телефони и SIM-карти. На задържаните е наложена полицейска мярка за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

7899 7

Коментари 7

Добави коментар
KILLER

2012.10.19 | 03:08

5
Трябвало е направо да ги разстрелят на място, циганите мръсни, за поука и назидание на цялото им долно племе, което само с измами и престъпления се занимава! Смърт чрез разстрел, без право на обжалване!
Mario

2012.10.19 | 03:09

7
Не приятел! За тези трябва смърт,но да бъдат изгорени живи на клада! Аз лично бих я запалил!
mitko

2012.10.19 | 03:09

6
sega za 4algajiqta azis li stava duma ili za nqkoi drug mangal?
плевели на обществото

2012.10.18 | 22:57

4
смърт чрез разчекване за мангалите

2012.10.18 | 17:38

3
Имам идея. Намерете някой с име Росен Плевнелиев примерно и му платете да извърши някакво дребно престъпление, за което после да го пуснат. И сложете загалвие топ новина: РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ХАВАНТ С НАРКОТИЦИ!! Знаете ли колко много хора ще цъкнат новината и рекламите покрай нея. Ще направите много пари...
Демократичен европеец

2012.10.18 | 17:29

2
Ох горките хора са изхранвали дечицата си че никъде не ги вземат на работа защото са цветнокожи.

2012.10.18 | 17:05

1
Masalah, Vidka kadn, masallah! Така се правят жълтини! Още като видях заглавието, се сетих какъв селски трик се опитваш да правиш!

Добави коментар

Водещи новини