Съпругът на откритата мъртва Биляна е един от най-добрите футболни съдии в България

  • 16 октомври 2024 17:26

  • 14747
  • 0
Съпругът на откритата мъртва Биляна е един от най-добрите футболни съдии в България
© Нова тв

Откритата мъртва Биляна е съпруга на международния футболен асистент съдия Мартин Венев. Същият е рефер на ФИФА (FIFA AR) и многократно е получавал престижни награди у нас и в чужбина. 

Справка в нарядите за следващия кръг на българското футболно първенство показва, че е Венев е трябвало да бъде част от съдийската бригада на мача ФК ЦСКА 1948 - ПФК Арда Кърджали 1924 на 21 октомври, понеделник. Той беше асистент рефер и на дербито Локомотив Пловдив - Левски в началото на сезона. 

Негови колеги разказват, че Мартин и Биляна били сплотено и щастливо семейство. Родители са на две деца, като по-малкото е било едва на два месеца. 

"Със съжаление научихме за смъртта на Биляна - съпругата на колегата ни Мартин Венев. Изказвам своите най-искрени съболезнования на семейството и близките. От свое име и това на футболните рефери в България, заявявам, че ще подкрепяме своя колега и децата му", заяви пред "Труд news" председателят на Асоциацията на съдиите по футбол в България, международният топрефер от близкото минало, д-р Антон Генов.

Издирваната Биляна е открита мъртва

Бившият футболен рефер Ангел Ангелов, син на емблемата в съдийството Любен Ангелов и племенник на Любе Спасов, беше този, който призова за помощ в издирването на изчезналата Биляна. "От дълги години Ангел и Мартин са близки като братя", казват техни колеги. Ангелов първи съобщи скръбната вест за фаталния край на младата жена.

По-рано стана ясно, че жената е изпаднала в тежка следродилна депресия и най-вероятно в нея се корени причината за фаталния край. 

От полицията към момента не дават официална информация за трагичния край на 31-годишната Биляна, като най-вероятно от МВР чакат разрешение от Софийска градска прокуратура. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
14747 0

Свързани новини

Водещи новини