Разбиха наркобанда, действала в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и София

  • 10 юни 2024 16:17

  • 2275
  • 2
Разбиха наркобанда, действала в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и София
© ПРБ

Окръжна прокуратура-Бургас и ГДБОП неутрализираха престъпно сдружение, занимаващо се с държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.

Специализираната операция е осъществена на 06.06.2024 година, като престъпната деятелност е реализирана на територията на градовете Бургас, Варна, Стара Загора и София. Задържани са три лица, по отношение на които вече е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд-Бургас. 

Подробности за престъплението представиха пред медиите окръжният прокурор Георги Чинев, старши комисар Боян Раев - зам.-директор на ГДБОП, и комисар Ради Пенев - началник отдел на ГДБОП- Бургас. Те съобщиха, че по време на операцията първоначално са задържани петима души, като по отношение на трима от тях са повдигнати обвинения за участие в престъпно сдружение, държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Обвиняемите са арестувани по време на доверителни сделки в градовете Варна и Стара Загора. 

Разбиха наркобанда, тествала подводен дрон за трафик на дрога

Организаторът на престъпното сдружение е с наложена мярка за неотклонение  „задържане под стража“. Той е от град Бургас и е действал при изключителна конспиративност. Цялостната комуникация с другите участници е осъществявана чрез мобилни приложения или лице в лице, като местата на срещите никога не са се повтаряли. Той е използвал и прикритието на своята съпруга и малко дете, с които се е придвижвал до местата на срещите. Използвал е и тайници, в които съхранявал част от наркотичните вещества, като единият от тях се е намирал в стар автомобил, а вторият в близост до железопътен прелез в Бургас. Другите двама обвиняеми са от град Варна.

Дейността на престъпното сдружение е следена от служителите на ГДБОП от началото на 2024 г. Задържаното количество високорискови наркотични вещества е над 12 килограма марихуана, около 2,3 килограма метамфетамин и 30 грама кокаин. По цени на съдопроизводството общата стойност на наркотиците възлиза на над 400 000 лева. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2275 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.11 | 09:15

2
БРЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

2024.06.10 | 23:18

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини