Започва ремонт на пътя Бургас-Сарафово

  • 11 юни 2024 13:08

  • 649
  • 3
Започва ремонт на пътя Бургас-Сарафово
© Pixabay

От тази седмица започва ремонт на пътя Бургас – „Сарафово“ в участъка между пътния възел тип „Тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. 

Рехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. Първоначално ремонтните дейности ще се извършват в платното от страната на Гробищния парк – по посока от квартал „Сарафово“ към Бургас. По тази причина от 09:00 часа на 12 юни – сряда, ще бъде въведена временна организация на движението в района. 

В Бургас ще строят нов квартал - „Кьошето“

Автомобилите, идващи от Бургас, ще се движат в двете ленти еднопосочно от кръговото кръстовище на бул. „Димитър Димов“ и ул. „Транспортна“ – при Гробищния парк, в посока „Сарафово“. Пътуващите от „Сарафово“ към центъра на Бургас ще преминават по пътния възел тип „Тромпет“ и новоизградения участък от Северния обход на града, след което ще се включват към път I-6 „София – Бургас“. 

Ремонтните дейности на пътя Бургас – „Сарафово“ включват преасфалтиране на трасето, полагане на пътна маркировка и монтиране на нови осветителни стълбове. След като приключат дейностите по ремонта на трасето в посока от „Сарафово“ към Бургас, ще започне обновяване на платното в обраната посока. Според първоначалните планове цялостната рехабилитацията на пътната отсечка ще продължи около месец и половина. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
649 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
патриот

2024.06.11 | 15:40

3
разгеле
..

2024.06.11 | 13:46

2
Много добре дано продължи до септември

2024.06.11 | 13:17

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини