Три от десет шофьорски книжки са ментета

  • 03 септември 2012 10:31

  • 929
  • 1
Три от десет шофьорски книжки са ментета
©

Ако увеличението при цените на горивата продължи, цената на шофьорските курсове ще се повиши още. Това заяви пред журналисти Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

По думите му в момента цената на един шофьорски курс е 900 лв. Делът на сивия сектор при обучението на младите шофьори е 30%, каза още Иванов. По негови думи все още се продават шофьорски книжки, защото няма добър контрол.

Според него ограничаването на скоростта до 30 км/ч в населените места ще намали пътните произшествия, но не може навсякъде скоростта да е 30 км. Изкуствените неравности ще ограничат скоростта на движение, но ще увеличат агресията у водачите, защото ще създадат тапи на определени места.

Ще направим форум и ще поканим законотворците, които не се допитват до нас, да поговорим за правилата за движение по пътищата. На дискусията ще предложим европейските правила, които трябва да действат и у нас, каза още Иванов.

Златина Стоянова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи обясни, че целта на асоциацията е да има добро обучение на шофьорите, както и контрол на изпита.

Мнението й обаче е, че до голяма степен предотвратяването на катастрофите ще стане най-вече, ако има добро възпитание още от най-ранна детска възраст.

Последвайте канала на

Novini.bg
929 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
krsti..

2013.10.06 | 17:27

1
no karat koli kak li stava tova ..?

Добави коментар

Водещи новини