Министър Гвоздейков разпореди спешна проверка на инцидента, при който влак блъсна и уби служител на БДЖ

  • 07 юни 2024 13:54

  • 292
  • 2
Министър Гвоздейков разпореди спешна проверка на инцидента, при който влак блъсна и уби служител на БДЖ
© Булфото (архив)

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника разпореди спешна проверка на организацията на дейностите на Националната компания "Железопътна инфраструктура"(НКЖИ), съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Проверката започва от днес и е до 19 юни. В обхвата на одита се включват финансовото управление и контрол на компанията, системите за управление на безопасността, както и процедурите за безопасни и здравословни условия на труд. 

Влак прегази двама работници в Плевенско, има жертва

От министерството посочват, че повод за спешната проверка са зачестилите инциденти по жп мрежата, последният от които е от вчера вечерта. „Не можем да допуснем компромис с правилата за безопасност в нито едно държавно дружество“, посочи Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника

По думите му голяма част от ремонтните дейности се изпълняват от НКЖИ без прекъсване на влаковото движение и това налага още по-засилени мерки за безопасност и по-сериозен контрол на условията на труд на служителите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
292 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.07 | 18:57

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
грездейков

2024.06.07 | 14:29

1
Да си подам оставката, ли ?!

Добави коментар

Водещи новини