Министър Гвоздейков: Планираме реорганизация на влаковете за Северна България

  • 10 май 2024 12:13

  • 718
  • 3
Министър Гвоздейков: Планираме реорганизация на влаковете за Северна България
© Булфото (архив)

В рамките на деня да бъде направен план за реорганизация на движението на влаковете, пътуващи през гарите София и София-Север, разпореди служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на среща днес с Български държавни железници (БДЖ) и Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) във връзка с големите закъснения на влаковете в София от последните дни. Това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Министър Гвоздейков възложи най-късно до понеделник да бъдат отстранени всички затруднения и да се премине към нормален режим на движение. „Обезпечете жп гарите с екипи, които да дават навременна информация и да подпомагат организацията на придвижване на пътниците“, заяви още Гвоздейков.

Двете дружества информираха министъра, че в момента се разглеждат всички възможности за промяна на графика на движение, така че пътниците на железницата да не останат без транспорт, въпреки ограниченията заради ремонтните дейности. От началото на седмицата започна най-активната фаза на ремонта на коловозите на Централна жп гара София, който включва редица дейности и това е причината за създадените затруднения. От БДЖ подчертаха, че при въвеждането на новата организация на движение от 7 май, целта е била да няма съкращаване на влакове, но предстои оптимизация на разписанието в минимален обем, се посочва в съобщението. 

Гвоздейков пряко договаря мегапоръчката за закупуване на 35 нови мотриси

От пресцентъра на НКЖИ вече съобщиха, че във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара-София от 7 май се въвежда промяна в движението на влаковете, които пристигат и заминават основно от и към северното направление – Мездра, Видин, Варна, Русе. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
718 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Never Forget

2024.05.29 | 02:22

3
Baлентuн Moллов е едuH от крадцuTe на БДЖ. Преди години докара 12 стapu вагoнa от пункт за отпадъци в Германия, но ги продаде на БДЖ като 30 нови и с около 20 милиона евро се установи на Женевcкoто Езepo. Прокypopът Борис Beлчев не видя нищо нередно.

2024.05.25 | 06:25

2
❤️ Г­­­о­­р­­е­­­щ­­и­ ­­­м­­­о­­­м­и­ч­­­е­­­т­­а­­ ­в­­и­­­ ­­­о­ч­­а­­­к­в­­а­т ­­-­ X­­1­­­8­­­.­­F­U­N

2024.05.10 | 19:28

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини