Спецакция в Шуменска област

  • 31 май 2024 12:45

  • 322
  • 0
Спецакция в Шуменска област
© Булфото (архив)

Полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и противодействие на конвенционалната престъпност, е в ход на територията на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Това съобщи за БТА говорителят ѝ Ася Йорданова. Полицейските екипи работят и по противодействие на битовата престъпност и за установяване на издирвани. По време на операцията ще се проверяват места, за които има категорична информация за извършвани престъпления и за лица, извършващи нарушения на изборните права. Активни действия по проверки на лица от криминалния контингент на територията на областта ще има на територията на четирите полицейски управления. Извършват се и ще продължат проверките в заложни къщи и фирми, които предоставят бързи кредити, отбеляза Йорданова. 

Акция във "Факултета": Опрощават хазартни задължения или вересии в магазини срещу глас

Тя уточни, че сигнали за нарушаване на изборното законодателство могат да се подават на телефон 112 и в районните управления на полицията.

Областната дирекция на МВР в Шумен отчете спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г., както съобщи БТА в края на януари тази година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини