Петима задържани при мащабната спецакция в Русенско

  • 06 юни 2024 13:21

  • 422
  • 0
Петима задържани при мащабната спецакция в Русенско
© Булфото

Петима души са задържани при специализирана полицейска операция в област Русе. Това съобщи регионалният говорител на МВР Даниела Малчева, като уточни, че има и едно издирено лице.

Акцията от вчера беше насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, на престъпленията, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и подобряване на пътната безопасност.

Даниела Малчева съобщи, че се изясняват 10 сигнала за закононарушения, по които са образувани четири досъдебни производства и шест преписки. Проверени са 96 обекта – магазини, заложни къщи, обменни бюра, пунктове за метали, автокъщи, морги и др. Извършени са проверки на 261 души, както и на 512 моторни превозни средства и водачите им.

Мащабна спецоперация в Русенско

„Профилактирани са и още 102 души от активния криминален контингент, други представляващи интерес за разследване на престъпления, както и такива, за които са постъпвали сигнали с данни за нарушения на политическите права на гражданите и изборното законодателство", каза още говорителят на МВР в Русе.

Съставени са 8 акта и 52 фиша за констатирани нарушения по Закона за движение по пъти, издадени са 5 предупредителни протокола.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини