Спецакция в Плевенско, задържаха четирима

  • 02 май 2024 11:50

  • 641
  • 1
Спецакция в Плевенско, задържаха четирима
© Булфото (архив)

При специализирана полицейска операция в област Плевен са задържани четирима души, образувани са четири бързи и две досъдебни производства. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Специализирана полицейска акция е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. Включени са сили на всички районни управления, на "Криминална", "Икономическа", "Пътна" и "Охранителна полиция" при Областната дирекция, както и Зонално жандармерийско управление в Плевен. 

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими, допълниха от полицията.

Проверени са 465 души и 283 моторни превозни средства. Извършени са проверки на десет пункта за черни и цветни метали, дванадесет заложни къщи, осем автоморги, автосервизи и депа, на 20 питейни и увеселителни заведения и на 25 търговски обекта.  

Спецоперация по Южното Черноморие

В областта са регистрирани осем престъпления, свързани с нарушения на Закона за горите и на Закона за движение по пътищата, както и с наркотици. Съставени са 57 акта. Изготвени са 12 протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР. В хода на спецакцията са съставени и пет акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура в Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава.   

Специализираната операция е проведена във връзка със заповед на главния секретар на МВР с цел ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, както и съгласно график на Главна дирекция "Национална полиция", казаха за БТА от ОД на МВР в Плевен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
641 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:46

1
❤️ Г­о­­­р­­­е­щ­и­­­ ­­м­о­м­­и­ч­­е­­т­­а­­­ ­в­­­и­­­ ­о­­ч­а­­­к­­­в­а­­­т ­­-­­ X­1­­­8­.­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини