Бащата на едно от прегазените момичета в Сопот: Гледката беше ужасяваща

  • 09 май 2024 08:09

  • 1978
  • 2
Бащата на едно от прегазените момичета в Сопот: Гледката беше ужасяваща
© Кадър - Нова телевизия

„Дъщеря ми е по-тежко пострадалото момиче. Тя е адекватна, говори. Все още се намира в интензивното отделение на болницата, тъй като има въздух в белия дроб. Следващата седмица предстоят операции на натрошения ѝ таз. Благодарим на ВМЗ-Сопот, които осигуриха четири банки кръв”, каза майката на момичето, което бе прегазено в Сопот от 18-годишна шофьорка с няколко седмичен стаж зад волана, предаде Нова телевизия.

Тя добави, че за инцидента са виновни родителите на тийнейджърката, седнала зад волана без никакъв стаж.

Бащата Иван Радуйчев добави, че е разбрал за инцидента сутринта, когато са му звъннали. „Пристигнах по най-бързия начин. Детето ми беше извадено изпод колата със съдействието на директора. Автомобилът е стоял върху нея няколко минути. Гледката беше ужасна. Изпратих кукла на училище, видях я като смачкано коте”, каза той.

Ужас в Сопот: 18-годишна прегази две ученички

Директорът на учебното заведение, където е станал инцидента, каза, че е пряк свидетел. „Паркирах моя автомобил пред училището и тръгвайки към сградата, чух писъци и викове. Обръщайки се, видях колата върху наша ученичка. Притекох се на помощ. Всички деца и родители наблизо също помогнаха. Подадох сигнал на телефон 112. Родител се обади и на полицията. Всички бяхме в шок. Един баща извади крик от колата, но и с него не успяхме да я повдигнем. Тогава извиках всички момчета, които бяха на паркинга и вдигнахме автомобила във въздуха и с ученичка от 10 клас успяхме да измъкнем детето изпод колата, на безопасно разстояние. Подложихме ѝ раница и забраних да я пипат”, разказа директорът. И допълни, че шофьорката също е тяхна ученичка.

Бащата на пострадалото момиче заяви, че ще търсят правата си по съдебен път. Според него наказанието трябва да бъде за родителите на младата шофьорка. „Не съм първият родител, който плаче за детето си, но искам да бъда последният”, добави той.

Бабата на момичето подчерта, че всички институции трябва да вземат мерки, за да бъдат предотвратени подобни инциденти.

Шофьорката е задържана за 24 часа. Прокуратурата е назначила техническа експертиза.

Директорът на учебното заведение апелира към отговорност на пътя. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1978 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:31

2
❤️ Г­­­о­­р­е­щ­­­и­ ­­­м­о­­м­­­и­­­ч­­­е­­­т­­­а­ ­в­и­­ ­­­о­­ч­а­к­­­в­­­а­т ­­-­­ X­1­­8­.­F­­U­­­N

2024.05.09 | 09:49

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини