В Разград разкриха съоръжение за отглеждане на растения от рода на конопа

  • 26 април 2024 12:38

  • 326
  • 1
В Разград разкриха съоръжение за отглеждане на растения от рода на конопа
© Pixabay

Криминалисти от Разград разкриха съоръжение за отглеждане на растения от рода на конопа, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Илияна Георгиева. Операцията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена на територията на Исперих.

В хода на образувано досъдебно производство е извършено претърсване в частен имот, използван и обитаван от 32-годишен мъж. Освен оборудваното с осветителни, отоплителни и вентилационни системи съоръжение, са намерени и иззети 916 грама канабис, 6,5 грама халюциногенни гъби, 35 грама растителни семена коноп и 1 л разтвор на растителна маса, който реагира положително на канабис.

Мъжът е задържан в Районното управление в Исперих. За случая е уведомен наблюдаващ прокурор. По случая се води разследване за извършено престъпление, посочи Георгиева.

В хода на специализираната полицейска операция са установени два случая за притежание на наркотици. В Исперих 19-годишен е хванат с 0,74 грама канабис. Извършено е претърсване в жилището на дилъра му – 26-годишен криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотици. Започнато е досъдебно производство. В кубратското село Беловец при проверка на лек автомобил с марка „БМВ Е46“ е установено, че 15-годишният пътник на предната седалка крие в маратонката си свито фолио с кристалообразно вещество. При тестване веществото реагира положително на амфетамин. Образувано е досъдебно производство.

Данните от годишния отчет на Областната дирекция на МВР в Разград сочат, че през миналата година има спад при престъпленията за притежание и разпространение на наркотични вещества. Регистрирани са 65 престъпления срещу 72 за предходната. Най-много са установените случаи за притежание и разпространение на наркотици в областния град, каза за БТА говорителят на ОД на МВР Илияна Георгиева. Досъдебните производства за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества са 70. Над 30 от деянията са установени в селата, като най-много са в Беловец, сочи още отчетът на дирекцията, каза Георгиева.

Около 10 кг марихуана са иззети от полицаи в Пловдив при спецакция

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
326 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:00

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­­и­­ ­­­м­­­о­м­и­­ч­е­­­т­­а­­­ ­­­в­и­­ ­­о­ч­­­а­­­к­­­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­­­1­­8­.­­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини