Около 10 кг марихуана са иззети от полицаи в Пловдив при спецакция

  • 12 април 2024 17:50

  • 800
  • 2
Около 10 кг марихуана са иззети от полицаи в Пловдив при спецакция
© Getty Images/Guliver

Около десет килограма марихуана са иззети от полицаи в Пловдив при специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пловдив. 

В хода на специализирана операция срещу незаконното производство и разпространение на наркотици криминалисти от Трето районно управление разкриха две домашни оранжерии за марихуана в Пловдив и близко село. 

На адреса на мъж в район „Северен“ е установено изолирано помещение с изградени системи за осветление, отопление и вентилация, в което са се отглеждали множество канабисови насаждения в различен стадий на развитие. При процесуално-следствените действия са иззети и осем пакета готова продукция с общо тегло 782 грама, а също и незаконно притежавана пушка.

Същевременно лаборатория с подобно оборудване е открита и в дома на жена от пловдивско село, където били създадени благоприятни условия да виреят над 40 корена от растението. Допълнително са конфискувани и почти 260 грама суха зелена листна маса.

Откриха скрити наркотици по поречието на река Марица

В резултат на професионалните действия на разследващи от същото районно управление е пресечена престъпната дейност и на друг разпространител на нарткотици на територията на областния град. В жилището и автомобила му са открити голямо количество разфасовки с марихуана - общо над 2,8 килограма. Сред иззетите веществени доказателства при претърсванията са и електронни везни, седем електронни цигари със съдържание на синтетичен канабиноид и четири епруветки със семена от рода на конопа. 

През седмицата е извършена и успешна подобна акция от служителите на реда в Първомай, при която са конфискувани близо 6,2 килограма марихуана. Наркотикът е установен под формата на пакети и в насипно състояние в колата на криминално проявен и осъждан шофьор, и при претърсване в жилището му, извършено със съдействие на полицаи от ОД на МВР – Хасково.

По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващ прокурор двама от извършителите са били привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
800 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:20

2
❤️ Г­­­о­р­­­е­­­щ­­­и­ ­­­м­­­о­­м­­­и­­­ч­е­­­т­­­а­ ­­­в­и­­­ ­­­о­ч­а­к­­в­­а­т ­-­­ X­­1­8­­.­­F­­U­­N

2024.04.12 | 22:56

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини