Тенчо Тенев: Виждал съм Марин и Стефан Димитрови в КАТ

  • 20 април 2024 09:53

  • 1183
  • 7
Тенчо Тенев: Виждал съм Марин и Стефан Димитрови в КАТ
© Нова тв

Какви биха могли да бъдат причините за инцидента в Турция? Какво означава да караш със 75 км/ч. над позволеното? Трябва ли да се намали с по 10 километра скоростта по скоростни пътища и магистрали? Следва ли на 17 г. да имаме право на шофьорска книжка? Коментар по тези теми направи пред Нова бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев.

Според Тенчо Тенев причината за инцидента в Турция не е техническа повреда в превозното средство. "Преди самата катастрофа има кръстовище с кръгово движение. Твърде вероятно е друго преводно средство, да е засякло пътя на шофьора, той да е излязъл от пътното платно, и автобусът да се е преобърнал. Възможно е и да е шофирал с несъобразена скорост, да е набил спирачки, и да е изгубил управлението над автобуса. Турските власти ще разследват какво точно се е случило", обясни още той.

Подробности за тежката катастрофа с български автобус в Турция

Тенев посочи, че водачите на автобуси трябва да бъдат много внимателни, когато шофират, тъй като те отговарят не само за собствения си живот, но и за този на хората, които возят.

"Хора, спрете се. От началото на годината до момента имаме 1800 тежки пътнотранспортни произшествия, над 100 убити и над 2000 ранени граждани", заяви той.

Бившият шеф на КАТ посочи, че шофирането с висока скорост е равностойно на това автомобилът да се удари в бетонна стена.

"Хората, които са гангстери на пътя, трябва да се водят на отчет и за тях да има статистика. Те трябва да поемат отговорност, не само да им бъде отнемана книжката, но и да влизат в затвора", допълни Тенев и посочи, че спроед него Законът за движение по пътищата, трябва да бъде променен.

Тенев коментира и обвиненията, че разследваните Стефан и Марин Димитрови били близки с него и той ги е запознал с бившия министър на МВР Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Журналистът Йово Николов за аферата в митниците: Предизборно шоу с елементи на бухалка

„Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан ДимитровСтефан ДимитровСтефан е Димитров е назначен за министър на външните работи в служебния кабинет с премиер Димитър и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан ДимитровСтефан ДимитровСтефан е Димитров е назначен за министър на външните работи в служебния кабинет с премиер Димитър не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ. Каза, че е ходил при директора на ГДБОП и че е негов приятел. Не мога да ви кажа защо е бил при Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните", разказа той.

"Бащата на Стефан, Марин Димитров съм го виждал само веднъж пред сградата на КАТ. Беше дошъл да смени ударения преден номер на автомобила си. Той каза, че е от Хасково и се заговорихме, защото сме от един край. Дълги години е работил в системата, преди това никога не го бях срещал в Хасково", обясни още Тенев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1183 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 07:18

7
❤️ Г­­о­­­р­е­­­щ­­и­ ­­­м­о­м­­­и­ч­­­е­­т­а­ ­в­и­­­ ­­­о­­­ч­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­­8­­­.­­F­U­N
тоше,

2024.04.20 | 19:13

6
Голям лъжец е тоя Тенчо
ххх

2024.04.20 | 15:03

5
Тенчо много лъжеш мършо долна

2024.04.20 | 14:42

4
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex
Хахо

2024.04.20 | 12:08

3
Този призив се отнася за тези които казват това не се отнася за мен
Респект

2024.04.20 | 10:30

2
Респект за думите,но имаме чувството че всички раковидни фигури в България се познават с онези двамата!

2024.04.20 | 10:05

1
"Хората, които са гангстери на пътя, трябва да се водят на отчет и за тях да има статистика. Те трябва да поемат отговорност, не само да им бъде отнемана книжката, но и да влизат в затвора", то си има статистика , еднакви цифри на номерата и скъпарски коли ...ела да те повоза по магистралата да видиш кво става аз карам със 140...да видиш как натискат светкат и избутват

Добави коментар

Водещи новини