Пожарът с три жертви в „Люлин“ тръгнал от готварска печка, пътят на двете жени бил блокиран

  • 10 април 2024 07:37

  • 1303
  • 1
Пожарът с три жертви в „Люлин“ тръгнал от готварска печка, пътят на двете жени бил блокиран
© Pixabay

Три жертви след голям пожар в апартамент в столичния квартал "Люлин 3".

След подадения сигнал за него екипите на пожарната, полицията и Спешна помощ веднага пристигат на място и установяват, че огънят е тръгнал от жилището на 91-годишен мъж.

Пожарникарите са успели да го извадят от апартамента, но малко по-късно той е издъхнал. Две жени – майка и дъщеря, в съседно жилище също починаха. Наложило се е огнеборците да разбият вратата, за да стигнат до тях. Медиците на място констатират обаче само смъртта им. По-младата жена е на 28 години.

Три жертви на пожара в "Люлин"

„Съобщението за пожара е получено едва когато пламъците са избили навън. Били са забелязани от граждани. Това донякъде е забавило действието на специализираните екипи. Пожарът е обхванал изцяло горящия апартамент, задимил е стълбищната клетка“. Това коментира пред bTV комисар Росен Петров, заместник-директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В апартамента на възрастния мъж е имало всякакви вещи, които пожарът е обхванал.

„Огънят е задимил етажа над горящия апартамент и по този начин е блокирал пътя за евакуация на живеещите там“, посочи още той.

Смъртта настъпва заради задушаване и обгазяване. 

След като пожарът е потушен, експерти извършват оглед на местопроизшествието и установяват, че причината за огъня е неизправно ползване на нагревателни уреди. Пожарът е тръгнал от готварска печка.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:48

1
❤️ Г­­­о­р­е­щ­и­ ­м­о­­­м­и­­ч­е­­­т­­а­ ­­в­­и­­­ ­­­о­ч­­а­к­в­­а­т ­­-­­­ X­­1­­­8­.­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини