Разследват спецполицай за кражба – арестуван е със стока от запечатан склад

  • 03 април 2024 09:17

  • 2079
  • 4
Разследват спецполицай за кражба – арестуван е със стока от запечатан склад
© БТВ

Спецполицай от Пловдив е в ареста след кражба на вещи от запечатан склад. Помещението, от което е извършена кражбата е собственост на арменско семейство, което пък беше арестувано за продажба на строителни инструменти с фалшиви стикери и марки.

През януари полицията в Пловдив задържа арменска фамилия, която е обвинена за данъчни измами, пране на пари и нерегламентирано използване на чужди търговски марки.

Задържаните за рекет полицаи и шефове на "Ботев" Пловдив остават в ареста

Пред нас те разказват, че не знаят точно колко инструменти са иззели от базата им.

„В базата имаше много. Те изземваха до един момент, после просто спряха да изнасят от там. Цялото ни семейство - аз, мъжа ми, сестра му, майка му, баща му и се оказа в последствие, че са арестували част от нашите клиенти на едро“, казва съпругата на обвиняемия Елисавета Карамфилова.

По думите им, фирмата се занимава с тази дейност от 4 години.

„Всичко, което иззеха, бяха два телефона и двете ни коли, които бяха долу в паркинга паркирани. Аз не знаех, че ме задържат, аз си мислех, че отивам на разпит“, казва тя.

11 души бяха задържани, а към днешна дата в ареста остават организаторът на престъпната група и още четирима души.

Преди дни последва ново задържане, но този път не от обвиняемите, а на полицай от специализираните служби. За случката разказват жената и сестрата на главния обвиняем в организираната престъпна група, които са на свобода с парична гаранция.

„Съсипаха цяло семейство и един бизнес, един труд, който сме градили от 14-годишна възраст. В момента са ни запорирани всички сметки, кредитните също. Всички имоти, нямаме доходи“, казва Нона Ховсепян.

След обиските в базата, Икономическа полиция запечата складовете, в които се намират инструментите. Жените от арменската фамилия разказват, че са станали свидетели на поредица от кражби от стоката им. По думите им първата кражба се осъществява в работен ден в присъствието на Икономическа полиция, която извършва оперативни действия.

„Един ден отивайки към базата си вдигнах главата и една кола беше паркирана непосредствено до единия склад до вратата и поглеждайки в колата имаше наша стока, кашони, торби, и кашоните бяха покрити с яке. При което веднага се обадих на 112 и в този момент докато се обърна човека излезе от базата по най-бързия начин. Този човек след около 4-5 дена отново се връща на работа, отново в ролята на поемно лице“, разказват жените.

Назначава се полиция от специализираните полицейски служби, които на смени да охраняват веществените доказателства. Сестрата на обвиняемия ни разказва как преди дни засича на място един от полицаите да изнася артикули от склада.

„В тази кола вътре имаше стока, от горе на тавана също гнездото от люлка, защото в колата имаше градинска люлка. Отново наша стока. При което слезнах от колата и влезнах в базата. Естествено звъннахме на 112“, казва Нона Ховсепян.

Жените разказват, че на обекта си забелязват често да бъдат ангажирани и хора от малцинствата в качеството си на поемни лица.

На място пристигат криминалисти от 2 РУО и от Вътрешна сигурност.

От районната прокуратура заявиха за bTV:

„Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за опит за кражба, извършена от длъжностно лице на чужда движима вещ – градинска ратанова люлка, с намерение противозаконно да я присвои. На място незабавно е пристигнал полицейски екип и следовател, който е извършил действия по започване на разследването. Към настоящия момент разследването продължава с извършване на разпити на свидетели. Изясняват се възникнали противоречия относно фактическата обстановка по случая. По досъдебното производство на този етап не са повдигнати обвинения“.

Полицаят е задържан.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2079 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 08:09

4
❤️ Г­­­о­­р­­е­­­щ­и­­ ­­­м­о­­­м­­­и­­­ч­­е­­­т­­­а­ ­­в­и­ ­­­о­­ч­­а­­­к­­­в­а­т ­­-­­­ X­­­1­­­8­­.­­F­U­­N
Доверието отиде на кино, щом ченгетата ни крадат.

2024.04.03 | 11:35

3
МАМА МИЯ, Разследват спецполицай за кражба – арестуван е със стока от запечатан склад.

2024.04.03 | 11:07

1
ne samo tozi cialata milicia ako se zadarji niama da e greshka te vsicki sa prestapnici nezavisimo za kakvo.

2024.04.03 | 11:09

2
Абсолютно!

Добави коментар

Водещи новини