Задържаните за рекет полицаи и шефове на "Ботев" Пловдив остават в ареста

  • 26 януари 2024 14:49

  • 1139
  • 1
Задържаните за рекет полицаи и шефове на "Ботев" Пловдив остават в ареста
© Pixabay

Зам.-търговският директор на футболен клуб "Ботев" Пловдив Въльо Петров, директорът по сигурността на клуба Милен Стоянов и двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев остават зад решетките.

Това е решението на окръжния съдия Михаела Добрева, след като чу тезата на обвинението и защитата на адвокатите на четиримата, предава Trafficnews.

Задържаните са обвинени за това, че са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 хил. лева. Те са принудили със сила и заплаха и лице от фенската маса на "Ботев"- Пловдив да не изразява свободно мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

Всички са с по пет обвинения, с изключение на Ламбрев, за когото няма такива за принуда. Ръководител на групата е Петков, който е осъждан девет пъти и към този момент е реабилитиран по повечето.

По делото са разпитани 12 свидетели. Досъдебното производство е образувано на 11 януари, каза наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев и допълни, че събирането на доказателства е възпрепятствано от публикации в интернет, пише БТА. Срещу полицай Колев се извършва дисциплинарна проверка за оспорване на болнични листове. 

Според защитниците на четиримата обвиняеми има значителен доказателствен дефицит, както и пропуски по отношение на състава на обвинението и връчването на искането за "задържане под стража". Това са скалъпени обвинения, целящи други лица да поемат собствеността на футболния клуб в Пловдив, коментира в залата адвокат Евдокия Кемалова.

"Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете": Заплахите на задържаните за рекет полицаи

Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Престъпленията са извършени в периода от септември до ноември 2023 г. на територията на Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в Пловдив - полицаят Галин Колев, а другият Милен Христев, собственик на "Ботев гард", са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда.

Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група Мартин Ламбрев, който също е служител на МВР в Пловдив,  са повдигнати обвинения само за изнудвания.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1139 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 15:31

1
Знаете ли, че за да сте здрави и да не боледувате, трябва да имате силна имунна система, за да я повишите са необходими много време, усилия и средства, но има и друг вариант - уникално лекарство, което бързо ще повиши вашите имунитет и ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, а също така ще се почувствате по-млади и здрави. разбрах за това тук----> use.my/zf32

Добави коментар

Водещи новини