Разкриха схема за измами в интернет

  • 08 март 2024 14:54

  • 886
  • 2
Разкриха схема за измами в интернет
© Pixabay

Схема за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране на частни лица в Интернет е установена в хода на проведено разследване от криминалисти от сектор „Измами“ - Главна дирекция „Национална полиция“ и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ -ОДМВР-Сливен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работа по случая започва след постъпване на сигнали за измамени чрез т.нар. фишинг имейли и образувано в ОДМВР-Сливен досъдебно производство, под надзора на Окръжната прокуратура в Сливен. В хода на предприетата поредица от действия  е установено, че престъплението е извършено с неправомерно използване на чужд платежен инструмент,  данните от който са придобити чрез измама под предлог "Актуализация на приложение за мобилно банкиране" на електронните пощи на потребители в цялата страна. 

В интернет: Инвестиционна измама за близо 16 бона

Извършителите - на 24 и 26 години, са установени и задържани на територията на град Варна, със съдействието на областната дирекция на МВР. Според първоначалните данни основният „двигател“ в схемата бил 24-годишният мъж. При обиските и претърсванията на адреси и превозни средства са иззети компютърни конфигурации, телефони, флаш памет, ценности и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Работата по документирането на случая продължава в рамките на досъдебното производство и под наблюдението на прокуратурата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:15

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­­и­­ ­м­­о­­м­и­ч­­е­т­­а­ ­­в­и­­­ ­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­1­8­­­.­­F­U­N

2024.03.08 | 17:05

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини