Полицаи предотвратиха телефонна измама за 30 000 лева

  • 15 февруари 2024 16:55

  • 860
  • 2
Полицаи предотвратиха телефонна измама за 30 000 лева
© Freepik

Благодарение на предприети незабавни и професионални действия служители от сектор „Престъпления против собствеността“ в ОДМВР-Варна успяха да спрат жителка на Девня да предаде 30 000 лева на мними полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В ранния следобед оперативните работници спрели автобуса Девня-Варна, в който тя пътувала. Само изключително бързата намеса на униформените е възпрепятствала даването на парите.

Внимание! Полицията отчита ръст на опитите за телефонни измами

Схемата на измамата е добре познат – на телефона на жертвата звъни непознат, който се представя за полицейски служител и „пуска в действие“ известния сценарий за провеждана полицейска операция в града, в който тя живее. Следва призива за съдействие и уточняване на мястото, където жената трябва да остави уговорената сума.

За пореден път ОДМВР-Варна напомня, че институциите никога и по никакъв начин не се обръщат към хората за съдействие с искане на пари. При всеки подобен опит за въвеждане в заблуждение жертвата своевременно може да сигнализира на телефон 112, както и в дежурните части на структурите на МВР.

Последвайте канала на

Владимир Василев
860 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:20

2
❤️ Г­­о­р­­­е­щ­и­­ ­м­­­о­­­м­­и­ч­­­е­т­­­а­­­ ­­в­и­ ­о­­ч­­а­к­­­в­а­­т ­-­ X­1­­8­­.­­F­­­U­­­N

2024.02.15 | 17:22

1
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини