Митничари разкриха опит за измама за 100 000 лв.

  • 08 февруари 2024 11:56

  • 1199
  • 1
Митничари разкриха опит за измама за 100 000 лв.
© Агенция Митници

Варненски митничари разкриха опит за избягване на дължими държавни вземания в размер на 100 000 лева чрез отклонение на стоки от митнически режим „Транзит“, съобщиха от Агенция „Митници“.

Нарушението е разкрито при осъществявания контрол на българо-румънската граница. На ГКПП Кардам митнически служители от Митница Варна спират за проверка напускащи страната два товарни автомобила. Превозваната стока е общо 659 колета с 4901 рула полиестерен плат. Според представените документи пратките са вътреобщностна доставка по договор между българско дружество и дружество, регистрирано в Полша.

По задействани рискови индикатори двата товара са селектирани за щателна митническа проверка. В резултат на извършените действия митническите служители установяват, че същите стоки са пристигнали от Турция под режим „транзит“ и е следвало да бъдат представени в митническо учреждение на територията на ТД Митница Варна. Вместо това транзитните документи не са били надлежно завършени и е направен опит стоките да продължат пътя си с подменени документи с цел избягване на държавни вземания – мито и ДДС при внос.

Спецакция в Разградско - задържаха трима за измами и пране на пари

 Предотвратената щета за държавния бюджет е в размер около 100 000 лв., дължими при вноса на 4901 рула полиестерен плат.

Двата товарни автомобила и стоките в тях са задържани. Съставен е акт за митническо нарушение и са предприети действия за събиране на дължимите вносни мита и ДДС.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1199 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:24

1
❤️ Г­­о­­р­е­­­щ­и­ ­­м­­­о­­м­и­ч­­­е­т­­а­­ ­­­в­и­­ ­­­о­ч­а­­к­­­в­­­а­­­т ­­-­ X­­­1­8­.­­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини