Спецакция в Разградско - задържаха трима за измами и пране на пари

  • 07 февруари 2024 18:34

  • 4329
  • 4
Спецакция в Разградско - задържаха трима за измами и пране на пари
© Булфото (архив)

Трима души от разградското село Ясеновец са задържани за измами и пране на пари.

Специализираната полицейска операция е проведена днес на територията на община Разград с участието на служители от Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Измами“, Областната дирекция на МВР в Разград, следователи при Окръжен следствен отдел под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград, съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров, директорът на Областната дирекция на МВР в Разград старши комисар Мирослав Иванов и главен инспектор Златка Падинкова, началник на сектор "Измами" в Главна дирекция "Национална полиция", предаде БТА.

Към действие се пристъпило, след като на територията на Турция са арестувани осем души, сред които седем български граждани от Разградско. В хода на операцията е установено, че заподозрените набирали т.нар. финансови мулета, транспортирали ги в Турция, където им правели адресна регистрация и им издавали банкови сметки в турски банки. След това предоставяли номерата на сметките на ало-измамници, за да се превеждат по тях парите, давани от жертвите. Преведените парични суми са теглени в България и Турция от разследваните лица, за което си вземали комисионна. 

Спецакция в Благоевградско, петима души са задържани

По думите на окръжния прокурор избираните за “финансови мулета” са били обикновено малоимотни, безимотни или социално слаби. 

Старши комисар Мирослав Иванов заяви, че в хода на образувани две досъдебни производства са извършени процесуално-следствени действия на седем адреса. Задържани са две жени на 36 и 38 години и един мъж на 21 години, и тримата от Ясеновец. Иззети са голямо количество мобилни телефони, български и турски СИМ-карти, пластики, банкови карти, банкнотоброячи, луксозен автомобил, документи за парични преводи, притежавано недвижимо имущество, над 30 хиляди лева в различни валути и др. вещи, относими към разследваната престъпна дейност. 

Главен инспектор Падинкова посочи, че са установени и случаи, при които потърпевшите са били изнудвани с компрометиращи записи. Тя добави, че задържаните днес три лица са в роднинска връзка с арестуваните в Турция. 

Предстои утре да бъдат повдигнати обвинения на задържаните. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4329 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 10:47

4
❤️ Г­о­р­­е­щ­и­­ ­м­­­о­­­м­­и­­ч­­е­т­­а­ ­­­в­и­ ­­о­ч­­а­­к­­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­1­­­8­.­­­F­U­N

2024.02.07 | 23:58

3
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
гйфгйф

2024.02.07 | 19:59

1
Има двама братя ,ама те са над нещата !!!

2024.02.07 | 20:25

2
софийски абонати вече само като чуят Разград и подскачат

Добави коментар

Водещи новини