Арестуваха петролния бос Денис Ершов

  • 13 август 2012 19:04

  • 9000
  • 2
Арестуваха петролния бос Денис Ершов
© Булфото

Петролният бос от литовски произход Денис Ершов е арестуван на Бургаското летище, съобщи БТВ.

Ершов е кацнал с полет на руските авиолинии, като засега не са ясни причините за задържането му. Прокуратурата все още не е уведомена за ареста.

От пресцентъра на МВР потвърдиха, че Ершов е отведен в бургаското следствие. Преди месец бизнесменът продаде 47,5-е си процента в "Петрол  холдинг" на Кирсан Илюмжинов и вече не е собственик в  българската компания.

През 2000 година тогавашният директор на Националната служба "Сигурност" ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров издаде заповед, с която на Ершов бе наложена административна мярка "отказ за влизане в страната" за срок от 10 години.

С него същото наказание получиха израелският бизнесмен Майкъл Чорни и още трима руски граждани. Мотивът на службата бе, че представляват заплаха за националната сигурност.

Четири години по-късно Софийски градски съд, а след това и Върховният административен постановиха, че забранителната заповед срещу Ершов е нищожна. По - рано магистратите отмениха и решението на ген. Атанасов за изгонването на Чорни.


Последвайте канала на

Константин Тодоров
9000 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
nof

2012.08.14 | 07:06

2
atanasov IZGONI BOIKO.
Винету

2012.08.14 | 03:53

1
Продал процентите, взел яко мангизи и сега трябва да го ощавят от мнооооого високо, за да излезне от ареста и от България читав и без присъда. ;) Чудно как, в някои моменти службите, прокуратура и правосъдие, цъкат като швейцарски часовници?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини