Проверки в дискотеки във Велико Търново заради райски газ

  • 04 юли 2023 14:27

  • 445
  • 0
Проверки в дискотеки във Велико Търново заради райски газ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Полицаи и данъчни служители във Велико Търново започнаха масирани проверки в дискотеки заради нерегламентираните продажби на райски газ, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на полицията във Велико Търново.

Служители на Районното управление на полицията и местния отдел „Оперативни дейности“ към Главна дирекция „Фискален контрол“ на Националната агенция за приходите (НАП) започнаха проверки в нощните и увеселителни заведения, предизвикани от нерегламентираните продажби на райски газ.

Идеята е изненадващите проверки да спрат или поне да намалят търговията с вредното вещество.  

Депутатите забраниха райския газ в заведения

При проверките са установени и нарушения, свързани с неиздаване на фискален касов бон и разлика в касовата наличност. За установените нарушения са съставени три акта за установяване на административни нарушения и две заповеди за запечатване на търговски обект.  

Предвидените имуществени санкции са в размер от 500 до 2000 лева за всяко нарушение и запечатване на обекта в срок до 30 дни.

Проверките ще продължат и проверяващите екипи ще бъдат безкомпромисни по отношение на установените нарушения, уточниха от полицията.

За опасностите от нерегламентираните продажби на райски газ и други забранени от закона вещества през месец май се състоя семинар за журналисти в пресклуба на БТА във Велико Търново. Представители на ОД на полицията и сектор „Борба с организираната престъпност“ очертаха тревожните тенденции и представиха статистика за регистрираните случаи.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини