Лодка с двама рибари се преобърна край Китен, единият загина

  • 08 май 2023 16:50

  • 1947
  • 0
Лодка с двама рибари се преобърна край Китен, единият загина
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

61-годишен рибар загина, след като лодката му се преобърна край Китен. На борда е имало и още един мъж, който е спасен, но е откаран в болница.

Около 13:20 ч. в полицията е постъпил сигнал от двама рибари от Карнобат, че забелязали в морето срещу носа на пристана в Китен обърната лодка. Рибарите заявили, че ще направят опит да спасят падналите във водата свои колеги.

Към мястото на инцидента се отправили полицейски служители и служители от "Гранична полиция", които констатирали, че карнобатлиите успели да качат в малката си по обем лодка единия от падналите рибари, а вторият е бил превозен до сушата хванат за борда, предаде БНТ.

Издирват 70-годишен моряк, паднал зад борда в Дунав край Русе

Излизайки на пристана служител от "Гранична полиция" предприел реанимиращи действия спрямо рибаря, плуващ заедно с лодката, но въпреки тях той починал.

Тялото на 61-годишния мъж от ямболското село Каравелово е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ-Бургас, а неговият приятел - 72-годишен мъж също от село Каравелово, е отведен за лечение с хипотермия в УМБАЛ-Бургас.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини