Валентин Радев за бомбените заплахи: Целта е сплашване, това е тероризъм

  • 29 март 2023 20:50

  • 493
  • 5
Валентин Радев за бомбените заплахи: Целта е сплашване, това е тероризъм
©
Слушай новината Слушай новината

Това е вълна и се е случвало и в други държави. Ако някъде сме неподготвени, МВР има време, за да бъдат по-малко изненадите в деня на изборите. Правилно е, че от събота започват да охраняват училищата, ще направят и профилактики, засега това е достатъчно. Никъде няма правило за 24 часа навън. По този начин бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев коментира в студиото на "Денят ON AIR" вълната от бомбени заплахи, която в рамките на 3 дни заля стотици училища в страната.

Гостът подчерта, че не трябва да бъдат разпитвани директорите, а основната грижа и отговорност е на МВР. И отбеляза, че дотук заплахите не изглеждат сериозни.

"Леко притеснително е, че има някаква организация. Не се прави лесно това. С какво ще взривиш тази бомба? Няма го това иницииращо средство. Трябва инвентаризация на всички иницииращи устройства. Като тях ги приберем, никой не може да направи нищо. Бомба не може да сложи никой, ако няма иницииращо взривно вещество", настоя Радев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът Радев за сигналите за бомби: Няма реални заплахи за образователната система и за изборите

В МВР са близо 50 хил. души, освен това всяко училище има охрана, тези хора също могат да подпомогнат процеса, смята той. Вероятно причините за вълната от бомбени заплахи са свързани с войната в Украйна, допусна Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018

"Целта е сплашване, това е тероризъм. Неизвестни хора, които искат насилие над населението. Ако някой се е колебаел дали да гласува, сега ще си каже: За какво да ходя да гласувам. Хубаво е, че се случи седмица по-рано, за да сме поне малко подготвени", заяви бившият силов министър.

"Ходя по магазини като вас и виждам и чувствам какво се случва. Когато няма силна власт, видяхте какво става с мигрантите - държавата е разграден двор. Няма ли силно правителство, много от системите в държавата не работят добре. Ако няма правителство, всичко това ще доведе до наказателен вот срещу всички партии", предупреди Радев.

По думите от ГЕРБ са готови да преговарят с всички, с изключение на партия "Възраждане". Но няма да подкрепят коалицията ПП-ДБ, ако тя стане първа политическа сила. 

"Беднотия отвсякъде, хората теглят кредити. Ако ги подкрепим, какво казваме: Вярвайте на нас - ГЕРБ, обаче дайте пак от същото. Още по-надолу ще слезем - дългове, инфлация... Изглежда ми добре всякакво редовно правителство, ако ще да е с хоризонт 3 месеца", категоричен е Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
493 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
!!!

2023.03.29 | 22:26

5
СТИГА ! СТИГА !! СТИГА ,НЕ Ви ли е СРАМ ?! ДЕЦАТА Ви се СМЕЯТ!!! Валентине ,не е ли по-добре да КАЖЕШ НЕЩО за НОЩНОТО ШКАФЧЕ ?! ХОРАТА ИСКАТ ИСТИНАТА !!!
БЕСЛАН

2023.03.29 | 21:52

4
ЗА БЕСНИ СКОТОВЕ!
ИЗБОРИТЕ СА ФАЛШИВИ

2023.03.29 | 21:47

3
СТИГА СТЕ КВИЧАЛИ, ГАДНИ ПСЕТА БЪЛГАРСКИ! ДА С Е РА НА МАЙКА ВИ В МУЦУНАТА!

2023.03.29 | 21:20

2
ТОВА Е БОЙКОВИСКА ПОЛИЦЕЙСКА ИЗМИШЛЙОТИНА ТОЙ ГО ИЗМИСЛИ САМО И САМО ДА СПАСИ ЗАДНИКА СИ ТОЧНО НА ИЗБОРИТЕ МОЖЕ ДА ИМА И БОМБИ ВЗРИВЕНИ ЗА ДА МОЖЕ ДА НЕ ХОДЯТ ХОРАТА ДАНЕ ГЛАСУВАТ БОРИСОВ Е ПРЕДУПРЕДИЛ СВОИТЕ СИМПАТИЗАНТИ ЧЕ НЯМА СТРАШНО НО ДРУГИТЕ ХОРА НЯМА ДА ЗНАЯТ ЧЕ НЯМА СТРАШНО И МОЖЕ ДАНЕ ГЛАСУВАТ

2023.03.29 | 21:04

1
смърделник

Добави коментар

Водещи новини