"Булгаргаз" сигнализира ГДБОП и ДАНС за измама, свързана с името на фирмата

  • 15 март 2023 21:13

  • 681
  • 0
"Булгаргаз" сигнализира ГДБОП и ДАНС за измама, свързана с името на фирмата
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД сигнализира Специализирания отдел „Киберсигурност“ при Главна дирекция борба с организираната престъпност (ГДБОП) – МВР и Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за възможни опити за финансова измама от името на дружеството чрез фалшиви сайтове и публикации.

Под заглавията "Булгаргаз, съвместно с българското правителство обяви създаването на инвестиционна платформа за всички в страната” и "Булгаргаз е позволил на жителите на България търговия с газ" се тиражира информация с напълно измамно съдържание, използваща името на компанията и на изпълнителния ѝ директор Иван Топчийски, както и логото на дружеството.

В публикациите се твърди, че „Булгаргаз“ е създало инвестиционна платформа и гражданите, които инвестират в нея, ще имат гарантирана печалба от 300%. Подобни твърдения категорично не отговарят на истината, изтъкват от компанията.

„Булгаргаз“ ЕАД е търговско дружество, което не събира и не обработва лични данни на физически лица, няма инвестиционни проекти и респективно не търси инвеститори в лицето на българските граждани. Служители на „Булгаргаз“ ЕАД не се обаждат по телефона, за да приканват граждани да инвестират в каквито и да било инвестиционни проекти.

В допълнение, „Булгаргаз“ ЕАД си запазва правото да предприеме съответните правни действия срещу лица или организации, които незаконно използват неговото име, влияние, лого, както и всяка друга информация, свързана с дружеството и управителните му органи, пише още в съобщението, цитирано от БНР.

Поредна измама с името на известен български лекар

Novini.bg
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини