Спецакция в Добрич, има задържани

  • 10 март 2023 12:10

  • 428
  • 0
Спецакция в Добрич, има задържани
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Специализирана полицейска операция (СПО) се провежда на територията на област Добрич от 6:30 тази сутрин, съобщават от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи.

Операцията е с фокус върху битовата престъпност и профилактика на лица от криминалния контингент, за които има данни, че подготвят престъпление против политическите права на гражданите. Обръща се особено внимание на населените места, в които има „рискови секции“, гласи съобщението.

Към момента са задържани десет лица, а едно е обявено за общодържавно издирване.

Проверени са общо 381 души, профилактирани са 25 лица от криминалния контингент. Извършени са проверки на заложни къщи, автоморги, 11 магазина и 22 питейни заведения.

Образувани са едно бързо производство, едно досъдебно по чл. 354 а – за производство, преработка, придобиване или държане на наркотични вещества или техни аналози без надлежно разрешително, едно бързо производство по чл. 234 в, и две досъдебни производства по чл. 194 и 195 – за отнемане на чужда движима вещ, от Наказателния кодекс.

Полиция блокира Бяла Слатина

Съставени са 26 фиша и пет акта за установяване на административно нарушение, предава БТА. 

В специализираната полицейска операция участват 115 полицейски служители и 20 служители на Главна дирекция „Жандармерия“. 

Виолета Симеонова
428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини