Зачестяват опитите за нелегален внос на лекарства от Турция

  • 26 октомври 2022 07:32

  • 2023
  • 2
Зачестяват опитите за нелегален внос на лекарства от Турция
©
Слушай новината Слушай новината

Зачестяват опитите за нелегален внос на лекарства от Турция. Причината е в пъти по-ниската им цена в южната ни съседка. Капки за нос например, които в България струват над 20 лева, в Турция са 6 лева.

„Само за последните 3 месеца на „Капитан Андреево” са засечени 18 опита за нелегално пренасяне на различни видове лекарства. По-голяма част са анаболни стероиди и хранителни добавки”, обясни в ефира на Нова телевизия  Диана Маркова, Агенция „Митници”.

Има обаче нелегален внос и на лекарства за настинка, кръвно налягане и др.

„Задържат се и лекарства с вещества, използвани за производство на синтетични наркотици, които съдържат психотропни и упойващи вещества. Третият тип са лекарства за лечение на различни видове заболявания”, обясни още Маркова.

На 20 октомври в транзитен автобус са намерени 5 кашона с много различни лекарства.

Скок в цените на лекарствата: Най-масовите медикаменти са поскъпнали с 10%

Диана Маркова обясни, че когато се преминава границата, човек може да носи лекарства за лична употреба, за не много дълъг период от време, а не в търговски количества. За някои от тях се изисква да носите и рецептата от лекар. 

„В последния случай бяха хванати лекарства за опорно-двигателния апарат, за хипертония и злокачествени заболявания. Бяха на стойност 158 000 лева”, каза Диана Маркова.

Последвайте канала на

Калина Христова
2023 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 13:48

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Гост

2022.10.26 | 08:41

1
Не зачестяват, просто си ги внасят, защото са доста по евтини

Добави коментар

Водещи новини