Над 1.6 кг контрабандни златни накити задържаха митничари на Капитан Андреево

  • 28 септември 2022 14:19

  • 313
  • 0
Над 1.6 кг контрабандни златни накити задържаха митничари на Капитан Андреево
© Агенция Митници

Контрабандни златни накити за над 146 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево.

На 27.09.2022 г., около 01.20 часа, на пункта пристига автобус с турска регистрация с 24 пътници, на път от Турция през България за Румъния. Превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. Част от пътниците декларирали, че пренасят кутии цигари, които са иззети поради надвишаване на нормите за безмитен внос от 2 кутии.

Близо 1 кг контрабандни златни накити откриха митничари на МП Малко Търново

В хода на проверката митнически служител забелязал, че един от пътниците Ф.Д. – румънски гражданин се опитва да избегне митническата проверка. При извършване на личен преглед се установява, че мъжът е укрил около кръста под еластичен колан, 10 картонени кутии, съдържащи изделия от жълт метал -  пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета, обеци.

Според направената от вещо лице експертиза накитите с общо тегло 1633 грама са златни и са на стойност 146 970 лева.

Контрабандните бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. Спрямо румънския гражданин с инициали Ф.Д. е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

През последните два месеца митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 12 733,43 грама златни изделия на стойност около 1 250 000 лв.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини