Двама братя от Шумен са закопчани за притежание на дрога

  • 28 септември 2022 12:07

  • 276
  • 0
Двама братя от Шумен са закопчани за притежание на дрога
© Булфото (архив)

Двама братя от Шумен са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град. 

Работата по разкриване на престъплението е започнала в следобедните часове вчера, след извършена проверка в местност край село Кълново, по време на която са намерени и иззети 15 растения от вида на конопа. Полицейски служители от Велики Преслав са извършили и претърсване в частен имот в село Кълново, ползван от двамата братя - на 22 и 32 години. Намерени и иззети са мелничка и шест буркана, пълни със суха зелена тревна маса - марихуана. В жилище, на постоянния им адрес в Шумен, е намерен и иззет гриндер.  

Откриха над 1100 растения коноп край Пернишко

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 354 „А", ал. 3 от Наказателния кодекс (НК) е образувано досъдебно производство.

Около 18:30 часа вчера, в рамките на провеждаща се операция за пресичане на престъпления с наркотични вещества, на ул." Ангел Ангелов - Дядото" в Нови пазар, е задържан и 20-годишен жител на града, направил опит да изхвърли пакетче с бяло кристалообразно вещество. Пред полицейските служители той казал, че е метамфетамин. Веществото е иззето и ще бъде изследвано в лаборатория. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 ал. 3 от НК.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини