Контрабандни златни накити за 60 бона задържаха митничари

  • 07 септември 2022 13:29

  • 529
  • 0
Контрабандни златни накити за 60 бона задържаха митничари
© Агенция Митници

Контрабандни златни накити на стойност над 60 000 лева задържаха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново при проверка на лек автомобил с българска регистрация.

Превозното средство пристига на МП Малко Търново на 03.09.2022 г. на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ от Турция. Шофьорът и пътничката в автомобила –  семейство български граждани, са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откриват в джобове в дрехите на шофьора с инициали И.А четири пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Още два пакета с накити са открити в дрехите на жената с инициали С.А.

Крупна кражба за над 140 000 лв. от къща в Монтанско

Установени са общо 794 грама недекларирани бижутерски изделия - пръстени, гривни, обеци, медальони и др., които според първоначалната експертиза от вещо лице са изработени от 14-каратово злато и са на обща стойност 63 520 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини