Инкогнито полицаи хванаха в издънка над 150 шофьори

  • 22 август 2022 16:37

  • 2033
  • 1
Инкогнито полицаи хванаха в издънка над 150 шофьори
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

151 шофьори изгоряха в Пловдив, след като бяха хванати в крачка от инкогнито полицаи. Става въпрос за спецакцията на МВР в града под тепетата, при която се използва така наречения "линеен контрол".

При него патрулките се сливат с трафика, а униформените наблюдават отблизо какво се случва по пътищата в и извън града. Този метод се приложи в Пловдивско в рамките на четири часа в петък, между 16 и 20 часа, след разпореждане на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев с цел намаляване на тежките катастрофи. 

КАТ започва нова акция

В града под тепетата акцията даде резултат, показаха данните след запитване на "Марица".

Проверени са общо 232 моторни превозни срест и 260 шофьори и пътници. За констатирани нарушения са съставени 51 акта и издадени 100 глоби с фиш. Осем от седналите зад волана са преминали на червен светофар, 28 са санкционирани за неизползване на обезопасителен колан, а други 13 – за разговори по телефона по време на движение.

По-голямата част от нарушенията са засечени именно по метода за линеен контрол. Нарушителите са били изведени от транспортните потоци и в последствие санкционирани.

Освен 16 пловдивски екипа, включително цивилни коли, в акцията се включиха и максимален брой служители от районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря. Лично директорът на пловдивската полиция ст. комисар Балев тръгна по ключови точки, за да види как подчинените му работят на терен.

Росица Валентинова
2033 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.22 | 17:19

1
ОБИЧАМ НАШИТЕ ЧЕРНОДРЕШКОВЦИ ЧЕНГЕТА. РАБОТЯТ НА 100% Заслужават свирки!

Добави коментар

Водещи новини