Автоексперт: Страната ни се превърна в изпитателен полигон за шофьорите

  • 24 август 2022 07:57

  • 2514
  • 3
Автоексперт: Страната ни се превърна в изпитателен полигон за шофьорите
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"За съжаление, се превърнахме в страната, която се превърна в изпитателен полигон докъде стигат възможностите на всички шофьори". Така автоекспертът Красимир Георгиев коментира пътната обстановка у нас - с високите скорости, катастрофите и разхождането на животни по пътните платна.

От място, близо до кататсрофата край Скравена межди джип и цистерна преди дни, в ефира на NOVA  той посочи: "Мястото е критично и много отдалече се вижда с просто око, че там има условия за възникване на ПТП. Мисля, че има много какво да се направи, за да се озопаси това място".

Превозвачите с люта реакция след тежката катастрофа край Скравена

За криволиченето на камиона преди да се обърне експертът обясни, че е естествена реакция от страна на водача за заобикаляне на дупка или неравност, която го е притеснила. Но подчерта, че според него това решение не е било най-правилно.

"По-добре да се счупи автомобилът или да се случи някаква беля, чиито размери нямаха да бъдат толкова големи, каквито размери придобиха поднасянето на цистерната и ударът от насрещно движещия се джип", посочи Георгиев. 

Той потвърди, че скоростта може да се определи като висока, защото: "при тази рязка смяна на посоката центрбежните сили, които влияят върху устойчивостта на автомобила, са точно толкова големи, колкото е висока и скоростта. При по- ниска скорост тези центробежни сили е нямало да преобърнат цистерната".

Ограничението за скорост от 40 километра в час в участъка той нарече "неразумно ниска", за която "тук някой чиновник явно е решил да си върже гащите". А за високоте скорости в София предположи, че българинът гледа много филми като "Бързи и яростни", а след това се опитва да ги пренесе на пътя.

"После някои колеги започнаха да провеждат обучение за екстремно каране, което се превърна в обучение за дрифтене и гонки".

 

Росица Валентинова
2514 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.24 | 09:59

3
Хайде сега, човекът ви построи 500 милиярда км. магистрали, но като сте калпави шофьори кой ви е крив.

2022.08.24 | 09:31

2
Питайте Тиквун,нали само пътища и магистрали са му в главата.Истината се вижда какавае,всеки ден катастрофи заради " хубавите ни пътища".
кир михалаки

2022.08.24 | 08:17

1
Че ненормалници по пътя има много е вярно и даже страшно! Но е крайно време да влизат в затвора тези които отговарят за пътната настилка ! По пътя има такива дупки които са непреодолими и са предпоставка за сериозно ПТП! ЗАТВОР ЗА ТЕЗИ КОИТО НИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ И НЕ ИЗВЪРШВАТ КАЧЕСТВЕНИ РЕМОНТИ! Да тези от години крадат безбожно а ние се избиваме!

Добави коментар

Водещи новини