Прокуратурата с подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

  • 14 август 2022 11:26

  • 7569
  • 6
Прокуратурата с подробности за убийството на швейцарския бизнесмен
70 3дни
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

По реда на Наказателно-процесуалния кодекс към момента няма задържано лице по досъдебното производство за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Това заявиха на бирфинг от прокуратурата.

По-рано днес се появи информация, че има задържано лице от МВР. Директорът на ОДМВР ст.комисар Павел Млеканов отказа да коментира дали има задържан по закона за МВР.

"Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Работи се по много версии и са назначени много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването.", каза ст. комисар Млеканов.

Продължава работата по всички версии. Разпитани са 5-6 свидетели. От прокуратурата отказаха да посочат основните версии за убийството, защото това би могло да попречи на разследването.

Окръжна прокуратура – Перник и Областната дирекция на МВР представя подробности от разследването на убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в пернишкото село Кладница.

Тялото на швейцарския бизнесмен е преместено в дома му след убийството

Вчера служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че тялото на бизнесмена е било преместено от мястото, където е бил убит.

„Случаят е убийство. Беше направен опит то да се замаскира. В момента работим по всички версии, тъй като този човек е преместен от мястото, където е бил убит. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил и т.н., за да се прикрият следите от убийството. Подозираме кръг, група извършители, но в момента би било спекулация да се насочим някъде като коментар”, заяви Демерджиев.

Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.

Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.


 

Последвайте канала на

Калина Христова
7569 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.08.16 | 07:02

6
Mafiotski raboti.
Йо йо

2022.08.14 | 14:17

5
Швейцарската банка

2022.08.14 | 13:58

4
Убили са го с шиш, или рапира! Пернишката мафия не си играе.
Sarbeca Z

2022.08.14 | 12:28

3
Кяи подробноси жена му го е убила или е поръчала убийството от ясно по ясно
На снимката

2022.08.14 | 09:41

1
Вече всичко MADE IN CHINA.
Шамс

2022.08.14 | 11:26

2
Заедно с Китай в гробищата в чужбина всичките.

Добави коментар

Водещи новини