Тялото на швейцарския бизнесмен е преместено в дома му след убийството

  • 13 август 2022 13:38

  • 7293
  • 1
Тялото на швейцарския бизнесмен е преместено в дома му след убийството
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Съмнителен случай в Пернишко. Разследват смъртта на швейцарски бизнесмен, намерен мъртъв във вилно селище край село Кладница. Тялото на 68-годишният мъж е открито от неговата съпруга в четвъртък вечерта в гаража на семейната им къща в комплекса „Делта хил“, информира бТВ.

Съпругата му подава сигнал на тел. 112. На място пристига и полиция, като при първоначалния оглед не е установено насилие. При аутопсията обаче става дума за насилствена смърт.

 Окръжна прокуратура – Перник заявиха, че бизнесменът е бил ранен в белия дроб. От раната става ясно, че най-вероятно е използване огнестрелно оръжие.

Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишкото село Кладница

„Случаят е убийство. Беше направен опит то да бъде замаскирано. На много ранен етап полицаите, които работят по случая, са установили това. До късно през нощта са извършвани действия, напреднали са в значителна степен в работата си по случая. Работим по всички версии, тъй като мъжът е преместен от мястото, на което е бил убит на ново място. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството.

От МВР казаха, че няма следи някой да се е опитвал да влезе с взлом. Образувано е досъдебно производство за убийство. Бизнесменът е живял в България отдавна, женен е за българка, допреди няколко години са имали завод за силиконови изделия, който обаче са продали на шведска компания.

Последвайте канала на

Калина Христова
7293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.13 | 14:40

1
какъв бизнесмен? пенсионер с фурна за хляб

Добави коментар

Водещи новини