Проговори участник от контрабандният канал, ударен в Сливен

  • 20 май 2022 17:26

  • 4945
  • 0
Проговори участник от контрабандният канал, ударен в Сливен
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

24 часа след спецакцията в Сливен и рекордната контрабанда за 2 милиона лева - участник в схемата проговори в ефира на БТВ.

Една от жените, пренасяла цигари в Англия твърди, че групата е продавала само стока с бандерол, а задържаните златни кюлчета са от спестявания.

Една година била нужна на антимафиотите да ударят организирания канал между България и Англия. Мулетата пренасяли цигари през ден, а парите връщали в България. Вземали и социални помощи от Острова, където се водели безработни.

Девет арестувани при спецакция на ГДБОП в Сливен

Спецоперацията започва вчера в кооперация в центъра на Сливен и продължава през целия ден. На един от етажите живеят соченият за лидер на групата и негови близки. Открити са и голямо количество златни накити.

Щилияна Данаилова е част от семейството и от бизнеса с цигари. „20 стека цигари си купувам, качвам се на самолета, летя си в Англия, лична употреба десет стека, дали не мога да ги продам -мога. Дали не съм ги продавала - продавала съм ги, но не в количество контрабанда, както го казват, пране на пари“, казва Щиляна.

На различни адреси са открити злато в чували и пачки в кашони за общо 2 милиона лева. Според прокуратурата организатор е 54-годишен мъж с прякор Салим, съден за данъчни измами.

„Видели ли сте някой циганин да излезе на сватба без злато? Такъв има ли? Спестявал си е човека. Не може да ги смятат с колите, колите му са на изплащане“, казва Щиляна.

Организаторът на схемата и мъжете на две от шестте му дъщери са задържани за 72 часа. Обвинени са за контрабанда и пране на пари, а прокуратурата ще иска за тях постоянна мярка задържане под стража.

Мая Йорданова
4945 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини