Митничари пресякоха контрабанден канал за пестициди, действал повече от година

  • 28 октомври 2021 10:02

  • 433
  • 0
Митничари пресякоха контрабанден канал за пестициди, действал повече от година
© Агенция Митници

Започнала е процедура по отнемане на лиценз за извършване на частна охранителна дейност на българско дружество. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Основанието за това е проверка, извършена от ГДНП, в хода на която са постъпили данни за съдружник в дружеството, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер.

В 30-дневен срок от настъпване на това обстоятелство (чл. 47, т. 5, б. „б” от Закона за частната охранителна дейност) той е трябвало да прекрати участието си в търговското дружество, което не е изпълнено.

Това е основание административният орган в лицето на ГДНП да изпълни задълженията си съгласно чл. 49, ал. 1, т. 2 от ЗЧОД и да пристъпи към отнемане на лиценза за частна охранителна дейност.

Спазвайки административнопроизводствените правила, компетентният административен орган е уведомил дружеството по надлежния ред.

Митничари спипаха 550 тона нелегални и фалшиви пестициди

Представител на фирмата е получил лично съобщението за започналата процедура вчера, късно следобед в ГДНП, с което са изпълнени разпоредбите на чл. 26, ал. 1 от АПК.

Радина Лазарова
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини