Митничари удариха контрабанден тютюн за наргиле в опаковки с прах за пране

  • 03 декември 2021 10:43

  • 564
  • 0
Митничари удариха контрабанден тютюн за наргиле в опаковки с прах за пране
© Агенция Митници

Митнически служители на Митнически пункт Лесово откриха 750 пакета с общо 75 кг контрабанден тютюн за наргиле, укрит в опаковки с прах за пране.

Акцизната стока е задържана при митническа проверка на багажа на пътници в пасажерски микробус. Превозното средство с молдовска регистрация пристига на МП Лесово на 01.12.2921 г., около 22.15 часа на трасе за входящи леки автомобили и автобуси и пътува от Турция за Молдова през България.

В зоната за митнически контрол шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на микробуса и превозвания багаж митническите служители установяват необичайна плътност в 12 запечатани торби с прах за пране от различни търговски марки, които е пренасял един от пътниците.

При отварянето на опаковките се оказва, че малка част от съдържанието им е прах за пране и в тях са укрити общо 750 пакета по 100 грама тютюн за наргиле с различни вкусове, без акцизен бандерол.

Задържаха ТИР с над 3 тона контрабандни цигари на "Капитан Андреево"

Контрабандната акцизна стока е иззета. Срещу молдовския гражданин е съставен акт за установеното административно нарушение.
 

Радина Лазарова
564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини