Арест за трима, опитали да откраднат буфери за вагони

  • 20 май 2022 16:41

  • 446
  • 0
Арест за трима, опитали да откраднат буфери за вагони
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност трима мъже, който са направили опит да откраднат буфери за вагони.

На 19.05.2022 г. около 13,45 часа на товарна гара „Захарна фабрика“, обвиняемите Р.Т.,Н.Н. и Т.Д. чрез използването на газова горелка направили опит да откраднат стоманени буфери за вагони, собственост на „Холдинг български държавни железници“. Опитът е останал недовършен, тъй като обвиняемите са задържани от полицейски служители, съобщават от държавното обвинение.

Запис със скрита камера разкри кражби за стотици хиляди във Вагонно депо "Надежда" (видео)

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК, като при Т.Д. деянието е извършено в условията на повторност, а при Р.Т.е в условията на опасен рецидив. Предвид възможността обвиняемите да извършат друго престъпление, прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Т.,Н.Н. и Т.Д..

Мая Йорданова
446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини