Двама варненци, обвинение в кражба от частен дом в добричко, остават в ареста

  • 19 май 2022 22:04

  • 693
  • 0
Двама варненци, обвинение в кражба от частен дом в добричко, остават в ареста
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

След като уважи исканията на Районна прокуратура – Добрич, състав на Добричкия районен съд определи „задържане под стража“ за двама от тримата варненци, обвинения в извършването на кражба на златни накити и пари от частен дом в село Карапелит. На третия е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 1000 лева, съобщават от държавното обвинение.

Н.С. (42 г.), В.Й. (40 г.) и П.Ж. (33 г.) бяха привлечени като обвиняеми за кражба на голямо количество златни накити на обща стойност 15 000 лева и крупна сума пари – 10 000 лева, от частен дом в село Карапелит.

В Плевен рецидивист влезе в затвора за 4 години и 6 месеца

Трима мъже от Варна за подведени под наказателна отговорност за това, че след предварителен сговор помежду си, са осъществили посегателство над частна собственост, като двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив. Именно Н.С. и В.Й. остават в ареста след определението на съда от късния следобед на 19 май 2022 година.

През нощта на 17 май 2022 година, тримата обвиняеми влезли противозаконно в частен дом, намиращ се в добричкото село Карапелит, докато собствениците му спят. Целта на престъплението била кражбата на злато и пари, за които мъжете знаели, че се намират в къщата. Определението на Районен съд – Добрич подлежи на обжалване пред

Окръжния съд в града в срок от три дни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини